Over Mrs Blue Sky

Dit ben ik

Mrs Blue Sky is de naam waaronder ik, Annelies Hamer (1974), werk aan mijn missie: organisaties helpen duurzamer te worden om zo mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ik ben geboren in Rotterdam, opgegroeid in de omgeving van Den Haag, advocaat geweest in Amsterdam en ik ben nu woonachtig vlakbij Utrecht samen met mijn man en drie kinderen.

De 4-P’s

In 2010 ben ik eigenlijk per toeval het MVO-vak ingerold en sindsdien ben ik gedreven om door middel van duurzaamheid het verschil te maken. Duurzaamheid gaat voor mij verder dan People, Planet en Profit. Duurzaamheid begint voor mij bij de P van Purpose. Mijn MVO-hart gaat sneller slaan bij de P’s van People en Purpose, omdat ik heb ervaren dat het gedrag van mensen uiteindelijk het verschil maakt. Ik ben op mijn best daar waar strategie, (de zachte kant van) HR en cultuur bij elkaar komen. Tegelijkertijd heb ik oog voor en ervaring met het hele brede MVO speelveld, inclusief milieuvraagstukken.

Ik zoek altijd naar de juiste balans tussen de 4 P’s: People, Planet, Profit en Purpose. 

Duurzaam Ondernemen 

Het gaat mij aan het hart dat we onvoldoende zorg hebben voor de kwetsbaarheid van de aarde en de manier waarop we met elkaar om gaan. Ik ben gedreven om de wereld goed achter te laten voor onze kinderen en de generaties die na hen komen. Daarom zet ik mij in om organisaties duurzamer in te richten en aandacht te hebben voor de belangen van alle stakeholders. Door zo te ondernemen kunnen we er voor zorgen dat noodzakelijke veranderingen ingezet worden en dat we met elkaar werken aan een langduriger houdbaar model. Een model waarbij rekening gehouden wordt met de mogelijkheden en beperkingen van mens, maatschappij en natuur, zonder dat we daarbij de financiële component uit het oog verliezen.

Purpose

Duurzaamheid binnen organisaties gaat wat mij betreft over de kern van je dienstverlening. Waarom doe je wat je doet en welke waarde creëer je voor wie? Als je het goed doet is duurzaamheid eigenlijk ‘de waarom’ mensen graag bij je werken. Het gaat over waar je voor staat en hoe je dat doet. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om het antwoord op die vragen om te buigen naar praktische en concrete doelen die passen bij die organisatie. Op die manier werken we met elkaar aan de wil om te blijven leren en te ontwikkelen, en zetten we stappen richting een meer duurzame wereld.

Aandacht

Voor mij persoonlijk draait duurzaamheid om aandacht en verbinding. Aandacht geven aan de goede dingen en de goede dingen doen. Er is behoorlijk wat narigheid op de wereld, maar aan de andere kant zijn er ook zo veel positieve ontwikkelingen. Voor mij is het glas niet half leeg maar half vol. Ik zie het als mijn missie om die positieve duurzame ontwikkelingen te versterken en verder uit te bouwen. Het geeft een kick om het verschil te maken voor een hele branche, maar ik doe het met net zo veel overgave voor een organisatie, een team of zelfs een individu. Deze afwisseling maakt het zo boeiend en interessant. Ik zet me er voor in om zo veel mogelijk organisaties te besmetten met mijn enthousiasme. En misschien nog belangrijker: laten we niet alleen praten over duurzaamheid, maar laten we vooral aandacht hebben om met elkaar duurzaam te doen!

Toekomstbestendig

Tijdens een trail in de wildernis van Afrika heb ik ervaren dat het ecologisch evenwicht heel kwetsbaar is. Sindsdien ben ik extra gedreven om organisaties er van te doordringen dat onze economie direct verbonden is met de natuur, de aarde en dit kwetsbare evenwicht. Ik bedank er voor om hierbij het etiket ‘zweverig’ of ‘wereldverbeteraar’ opgeplakt te krijgen. Duurzaamheid draait om keiharde poen en om je bestaansrecht. Het is geen ‘nice to have’ is, maar een ‘must have’, wil je als organisatie toekomstbestendig zijn.

Duurzaamheid = met aandacht goed + doen.

Laten we duurzaam doen!

Met duurzaamheid werk je aan veerkracht

Duurzaamheid vraagt om urgentie

Kernwaarden

De kernwaarden van Mrs Blue Sky zijn: Deskundigheid, verbondenheid en echtheid. Deze waarden zijn belangrijke richting gevers voor mijn manier van werken.

Deskundigheid

Deskundigheid staat voor kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid. Hierbij heb ik oog voor alle aspecten: van mens tot milieu en van SDG’s tot resultaat. Met meer dan 10 jaar ervaring bij uiteenlopende organisaties in diverse duurzame rollen, weet ik waar ik over praat.

Verbondenheid

Verbondenheid staat voor de menselijke aanpak. Ik zoek altijd naar een directe link met de cultuur en de reeds bestaande werkwijzen binnen organisaties. Door goede vragen te stellen en door te luisteren kom ik tot een succesvolle samenwerking en werk ik een plan waar draagvlak voor is. Ik ben en voel me geen externe consultant die mijn ’truckje of werkwijze’ komt opleggen. Als tijdelijk onderdeel van de organisatie, verbind me met de mensen, cultuur en werkwijze en maakt zo, samen met de medewerkers, een duurzaamheidsaanpak die echt op maat is en past bij de organisatie. Hierbij schakel ik natuurlijk en gemakkelijk met alle medewerkers, rangen en standen.

Echtheid

Echtheid gaat over het verschil willen maken en die dingen doen die er echt toe doen. Geen mooie praatjes omdat het zo hoort, geen strategie of plan die mooi op een website staat maar ondertussen stiekem in een la verdwijnt. Ik ga en sta voor voor impact maken. En het klinkt misschien gek, maar in de meeste gevallen gaat dit niet om dingen radicaal anders doen. Het gaat meestal juist om kleine veranderingen. Door het optellen van meerdere kleine stappen, kunnen we samen toch een groot verschil maken. Ik wil echte dingen doen en zo organisaties en de wereld veerkrachtiger maken.

Wil je meer weten over hoe

Mrs Blue Sky
je kan ondersteunen

bij jouw duurzaamheids-ambities?